Зовнішньоекономічна діяльність

Правове забезпечення та Юридичний супровід

Зовнішньоекономічна діяльність є основою сучасної міжнародної економіки і включає поставки товарів і послуг, спільну діяльність, міжнародні проєкти, міжнародні інвестиції та багаторівневі фінансові операції.

Головною особливістю зовнішньоекономічної діяльності є правова тріангуляція умов її здійснення з урахуванням щонайменше трьох систем права (системи міжнародного приватного права та систем національного права як мінімум двох держав).

У зв’язку з цим, контракт на здійснення зовнішньоекономічної діяльності повинен враховувати всі аспекти правової тріангуляції та забезпечувати його виконання всіма сторонами.

Також дуже важливим елементом є синхронізація документів щодо реалізації зовнішньоекономічної діяльності з національними законодавствами різних країн.

При цьому об’єктив правової тріангуляції повинен захопити всі головні складові зовнішньоекономічної діяльності, до яких можливо віднести, наприклад:

― аналіз митних та податкових процедур, ставок та ризиків;

― аналіз дозвільних систем та діяльності контролюючих органів різних країн, у тому числі необхідність отримання ліцензій та інших дозволів;

― особливості застосування Incoterms;

― особливості діяльності міжнародних фінансових організацій та національних банків різних країн;

― страхування, гарантії та порядок вирішення спорів,

а також багато іншого.

У свою чергу, юристи та адвокати групи компаній «FOX» мають великий обсяг знань і значний досвід (починаючи з 1995 року) в галузі здійснення та супроводу зовнішньоекономічної діяльності.

Ми надамо висококваліфіковані консультації приватним компаніям та державним органам, а також забезпечимо ефективний супровід Вашої зовнішньоекономічної діяльності.