IT - діяльність

IT індустрія є одним з найпрогресивніших та високорентабельних видів діяльності. І хоча безпосередньо IT діяльність не створює продуктів харчування, побутових та інших товарів, її непрямий вплив на їхнє виробництво є величезним.

При цьому IT діяльність має безліч своїх особливостей, які вимагають якісного та ефективного правового регулювання.

Насамперед це пов’язано з тим, що IT є в основному транснаціональним бізнесом. У певному сенсі IT індустрія створила новий вид бізнес-діяльності, який більше схожий на транснаціональний проєкт, ніж на транснаціональну корпорацію. У такому проєкті керуюча компанія знаходиться в одній державі, а її підрозділи розташовані на територіях багатьох інших держав. При цьому безпосередньо IT виконавці кожного такого підрозділу також можуть здійснювати свою діяльність на території різних держав.

Таким чином, правова організація IT бізнесу повинна враховувати корпоративні, економічні, фінансові, трудові та податкові особливості законодавства багатьох країн для того, щоб забезпечити прибутковий, стійкий і законний розвиток бізнесу.

Вирішення подібних завдань ґрунтується на побудові складних схем взаємодії, заснованих на розумінні виробничих особливостей IT діяльності та на вмінні створювати єдине «правове полотно бізнесу» із законодавства різних країн.

Іншою важливою особливістю IT бізнесу є створення нових продуктів інтелектуальної власності на основі великої кількості нових або запозичених інтелектуальних елементів, створених спільнотою різних виконавців, що діють найчастіше на основі різних умов співробітництва та в рамках правового поля різних держав. У цьому випадку успішний захист прав інтелектуальної власності управляючої компанії на кінцевий інтелектуальний продукт заснований не лише на грамотному застосуванні міжнародного та національного права, але й на вмінні вибудовувати структуровані та комбіновані ланцюжки договорів між підрозділами та IT виконавцями.

Третьою важливою особливістю IT бізнесу є необхідність захисту комерційної та іншої конфіденційної інформації для кожного IT проєкту. У цьому разі, крім застосування міжнародного та національного права та різних протоколів безпеки даних, також необхідне розуміння менталітету IT виконавців різних національностей та забезпечення якісного кадрового нагляду за відбором лідерів команд.

У свою чергу, юристи та адвокати групи компаній «FOX» володіють ґрунтованими знаннями та значним досвідом (починаючи з 2008 року) у галузі правового супроводу IT проєктів європейських компаній, а також у сфері забезпечення правового контролю за діяльністю IT виконавців на території країн Східної Європи та країн колишнього СРСР.

Ми надамо висококваліфіковані консультації приватним компаніям та державним органам, а також забезпечимо ефективний супровід Вашої IT діяльності.